Gøngehøvdingen
- på syngende grund

Lørdag den 10. februar 2024 kl. 19.30
Bastionen

Pris i løssalg: 315 – 280 – 250 kr. + gebyr

Varighed: 120 minutter incl. pause.

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen

Iscenesættelse: Figaros ved Hans Dueholm.

Gøngehøvdingen - På syngende grund

Lørdag den 10. februar 2024 kl. 19.30

Vi præsenterer forestillingen Gøngehøvdingen – på syngende grund – usædvanlig frit efter Carit Etlars roman.
Forestillingen udbydes af Kompagniet Figaros i samarbejde med Den Ny Opera.

I Carit Etlars roman om Gøngehøvdingen skildres begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.
Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København.
Men at komme forbi de svenske linjer er svært. Det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager – heksen Kulsoen – jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge. 

Udsat for Figaros vridemaskine tager handlingen sine steder dog en lidt anden drejning….

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af Gøngehøvdingen er tilsat kendte hits fra opera, operette og musical og krydret med masser af komik.


Bonusinfo

  • I forestillingen spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.  
  • Kompagniet Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024.
  • Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og senest ”De tre Musketerer – en for alle, alle for en – og tre for en tier”.

Omtale i pressen efter premieren 19.1.24

⭐️⭐️⭐️⭐️ Gøngehøvdingen får flotte ord med på vejen fra publikum og 4 dejlige stjerner fra Kulturtid.dk 🙏🥰.
Læs 4 uddrag fra Kulturtids anmeldelse her:
📍Lisbeth Kjærulff har en stemme, der får det til at risle ned ad ryggen, og netop med Figaros Gøngehøvdingen er der rig lejlighed til at nyde den. Kjærulff mestrer flere genrer fra pop til opera, fra Abba til ’Nattens dronning’.”
📍“Den danske nationalhelt, Svend Gønge spilles meget selvfedt af Kristian Jensen. Jensen bidrager i den grad til et højt musikalsk niveau med en stemme, der er en nationalhelt værdig.”
📍“Og så er der Hans Dueholm … Dueholms stemme er et stort aktiv, og han mestrer også flere musikalske genrer. Hans version af væbneren Ib med det lange besværlige efternavn er sjov.”
📍“Ansvaret for musikken er lagt i Allan Dahl Hansens kyndige hænder.”

Operamagasinet Ascolta ved Bodil Wøhlert skriver bl.a.:

Det glade vanvid
Ensemblet Figaros består af en århusiansk rappenskralde, en erklæret fan af Spangsberg Chokolade, en skaldet førsteelsker – og et udvidet enmandsorkester. De er alle gennem-musikalske, kan synge, har en vanvittig humor og et komisk talent.
Det hele er det rene herlige glade vanvid – respektfuld respektløshed.

En forestilling med Figaros er gennem-musikalsk situationskomik, overraskelser og forvirring – vi morer os alle over denne revyudgave.

Musikalsk får vi både kampråb, fællessang, Nattens Dronning på slap line, ”Kom dog hjem” lige så jammerlig, som den bør lyde og masser af andre opera- og musicalhits for ikke at nævne Hansi Hinterseer og Johnny Madsen. Alt sammen fermt sammensat af ”enmandsorkesteret” Allan Dahl.

Til Lykke til Figaros, som nu turnerer landet rundt til fornøjelse for mange!

 
Masker Bastionen Nyborg

Bliv medlem og modtag vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker hos Nyborg Teaterforening 

GAVEKORT – VALGFRIT BELØB

Giv et gavekort til en ven