Info fra Generalforsamling

Årsberetning Nyborg Teaterforening 2021/2022

Præsenteret af formanden for Nyborg Teaterforening Mette Ulrik Andersen på generalforsamlingen d. 24. oktober 2022.

Sæson 21/22 blev gennemført med alle fire planlagte forestillinger – til trods for generel nedlukning i samfundet på grund af corona. Vi var nemlig så heldige, at forestillingerne blev gennemført dels før nedlukningen i efteråret 2021 dels efter genåbningen i foråret 2022. 

Alligevel blev sæsonen præget af corona. Vi oplevede – ligesom mange andre kulturinstitutioner – at der kom færre publikummer. Der er ganske enkelt et lavere abonnementssalg og billetsalg end tidligere – og det mærkes desværre på bundlinjen. 

I sæson 2021/22 præsenterede vi følgende forestillinger: 

Den 2. oktober 2021 kom Farinelli syngende forbi. Forestillingen, som blev spillet af GuidOpera ApS, var en forrygende forestilling med smuk sang – med også en absurd operette med en masse små sjove indfald. Musikken er jo helt vidunderlig og de top-uddannede operasangere og musikere leverede en flot præstation. Publikum morede sig og det var en herlig åbning på sæsonen. 
Nyborg Teaterforening bød i øvrigt alle velkommen tilbage efter corona-nedlukningen med et lille chokoladehjerte. 
Forestillingen blev set af 268 tilskuere (ca. 71% belægning) 

Den 13. november 2021 havde vi et mere klassisk stykke på scenen. Det var Ibsens Gengangere, som blev fremført af Nørregadeteatret/Teater 2. Desværre måtte hovedrollen spilles af en vikarierende skuespiller, da der opstod akut langtidssygdom i ensemblet. Det var alligevel en velspillet forestilling med en klassisk beskrivelse af, hvordan løgne og fortielser i fortiden påvirker de fremtidige beslutninger og ønsker for en række mennesker. 
Forestillingen blev set af 248 tilskuere (ca. 66% belægning) 

Den tredje forestilling var Viva Las Vegas, som blev spillet d. 12. marts 2022 af Randers Teater. Det var en herlig komedie fyldt med sjov og skøn Elvis-musik. Skuespillerne fik hele salen til at grine, klappe og synge med. Det var en morsom og livsbekræftende historie om kærlighed til musikken og hinanden – og om økonomisk overlevelse i en trængt musikbranche. Forestillingen blev set af 232 tilskuere (ca. 62% belægning) 

Den fjerde forestilling var Hjælp – vi er gift, som blev gennemført d. 23. april 2022. Den var produceret af Jangmarks Agentur. 
Forestillingen blev fremført som en præsentation af et ægtepar fra Jylland, som var ægteskabs rådgivere. De spillede så ægte, at de trods den tjekkede humor og små finurligheder undervejs, fik flere tilskuere til at spørge, om de mon var gift i virkeligheden? – Nej, det var de ikke, men de spillede meget troværdigt. 
Igen en forestilling, som fik latteren til at rulle blandt publikum. Dermed sluttede vi muntert i en ellers alvorlig tid. 
Forestillingen blev set af 288 tilskuere (ca. 77% belægning)

Administration 
Bestyrelsen har i sæsonen afholdt 10 møder. Derudover har enkelte medlemmer af bestyrelsen deltaget i årets Teaterseminar i Silkeborg – hvor man kan udvælge forestillinger til den kommende sæson – samt et kursus om foreningsudvikling afholdt af Danmarks Teaterforeninger. 

Formanden har desuden deltaget i generalforsamlingen i Danmarks Teaterforening, ligesom vi deltager i Bastionens bestyrelse. Endvidere har vi afholdt møder med relevante personer, som kan være med til at videreudvikle vores forening. 

På trods af den noget lavere belægning i sæson 2021/2022, som betyder et større underskud for sæsonen, er vi optimistiske for forestillingerne i den kommende sæson. Nyborg Teaterforening har stadig en vis opsparing, som er vores garanti for at kunne købe nye forestillinger til den kommende sæson. 

Vi håber dog på en højere belægningsprocent i sæson 22/23 og arbejder derfor en del med at sikre øget kendskab til Nyborg Teaterforening. Det sker bla. via pressen, hvor vi prøver at få udgivet artikler om os og vores forestillinger, samt via mund til øre gennem vores abonnenter. Vi deler desuden flyers og plakater ud i nærområdet samt i Kerteminde. 

Vi træffes på Facebook, hvor vi op til forestillingerne laver opslag og konkurrencer. Vi deltager i relevante sammenhænge bla. større aktiviteter på torvet i Nyborg. 

Bastionen 
Vi har valgt, at alle Nyborg Teaterforenings forestillinger skal afvikles på Bastionen. Vi synes, at Nyborgs Kulturhus skal støttes og vi oplever et godt samarbejde med personalet samt rigtig gode rammer for både vores besøgende teatre og vores tilskuere. 

Tak til bestyrelsen, som i sæsonen har bestået af: 

 • Anne Lauridsen 
 • Birgitte Haugbøl 
 • Finn Turk 
 • Hans Alsted 
 • Jesper Hee Andersen 
 • Jørgen Dyhrberg 
 • Martin Stenmann 
 • Mette Ulrik Andersen 

Tak til sæsonens samarbejdspartnere: 

 • Bastionen 
 • Vindinge Boldklub 
 • GuidOpera 
 • Teater 2 / Nørregadeteatret 
 • Randers Teater 
 • Jangmarks Agentur 
 • Ernst og Young 
 • Arbejdernes Landsbank 
 • Lokalavisen Nyborg 
 • Billetten 
 • TIX 
 • Nyborg Grafik og WEB

Folketeatret