skip to Main Content

“Ta´ mig som jeg er”
Sjællands Teater/Jangmarks Agentur i samarbejde med Trine Pallesen
Foto: Emelia Teresa

 

I forestillingen “TA’ MIG SOM JEG ER” vil jeg sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegne et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann.

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald. Vi har lavet en forestilling, der indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge. Vi vil prøve at genskabe noget af den stemning der var på danserestauranterne dengang i 50’erne og 60’erne.

Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.

I 2011 spillede jeg Grethe i forestillingen “Et solstrejf i en vandpyt”, og siden har jeg haft lyst til at komme et spadestik dybere og forsøge at forstå nogle af de valg, hun tog i sit liv. Der er ting, jeg gerne ville have spurgt hende om, så det prøver vi i denne forestilling.

Men først og fremmest er det en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme.

Det er en forestilling med masser af musik, humor og eftertanke.

Medvirkende: Trine Pallesen selv og Mathias Grove Madsens orkester

Instruktør: Sofie Pallesen

Manuskript: Anna Panduro

Scenografi og kostumer: Line Bech

Lysdesign: Thørbjørn Bach Larsen

Foto: Emilia Therese.

Samt: Producent/co-producent: Sjællands Teater/Jangmarks Agentur i samarbejde med Trine Pallesen

Hvis du ikke er medlem af Nyborg Teaterforening kan du købe billetter i løssalg via Bastionens hjemmeside
eller manuelt på Nyborg Bibliotek.

Back To Top