skip to Main Content

GENGANGERE
Teatret 2

 

Ibsen var på kvindernes side !

Det viser han i mange af sine skuespil, men nok stærkest i de to store dramaer. Et Dukkehjem og Gengangere, der er skrevet kort efter hinanden.

I Et Dukkehjem tog Ibsen fat i kvindens rolle i samfund og familie, i Gengangere graver han et spadestik dybere. Han viser at den enkelte bærer ansvaret for sine handlinger. At bedrag i fortiden fører til skæbnesvangre
valg i nutiden.

Stykket vakte vild skandale i sin samtid, da Ibsen fortæller at Fru Alvings unge søn Osvald lider af nedarvet syfilis efter sin far. En sygdom, der i samtiden ikke kunne behandles, og derfor langsomt udviklede sig til sindsyge. Den offentlige fordømmelse af skuespillet var total.

Sandheden var ilde hørt og skulle fortrænges. Folkedomstolen havde talt og Ibsen følte sig nødsaget til at forlade Norge. Hvad man dengang derimod ikke gik så højt op i, var at stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. Fru Alving har for mange år siden overværet at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et såkaldt ”uægte barn” ud af.

Gengangere er et stærkt og meget komplekst drama, et opgør med det stive og højborgerlige samfund, en kamp for kvindens ret til selv at bestemme over sit liv. Det har nogle knaldgode roller og er spændende som en krimi!

Skrevet i 1882, men stadig rystende nutidigt. Klassisk teater, når det er bedst.

Medvirkende:

Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal & Kristian Boland.

Iscenesættelse:

Moqi Simon Trolin

 

Billetpriser & Medlemsfordele

Et medlemskontingent i Nyborg Teaterforening koster 60,00 kr. pr. år.
Som medlem køber man abonnement på alle 4 forestillinger, og sparer 50 kr. pr. forestilling.

Nyborg Teaterforening tager gerne imod nye medlemmer / abonnenter, og har du lyst til at være med, kan du gøre følgende:
Skriv til sekretær Jesper Hee Andersen på  nyborgteaterforening@gmail.com
Så kan vi sammen finde ud af dit ønske om plads osv.

Bestil Billetter

Hvis du ikke er medlem af Nyborg Teaterforening, kan du købe billetter i løssalg på
www.billeten.dk
eller Visit Nyborg, Torvet 2 B, tlf. 63 33 80 90

 

Back To Top