skip to Main Content
Farinelli 3

FARINELLI
Guidopera

 

Emil Reesens Farinelli er en dansk operette, der med stor munterhed beskriver sangens og musikkens opmuntrende og helbredende virkning. Den er skrevet i 1941, og er nok tænkt som en tiltrængt afveksling fra 2. verdenskrigs triste hver dag. Den er særdeles frit baseret på den historiske kastratsanger Farinellis liv og forskellige tidligere dramatiseringer af dette. Mange af de meget iørefaldende melodier er siden blevet folkeeje. Operachef for GuidOpera Guido Paevatalu har i samarbejde med titelrolleindehaver Niels Jørgen Riis og kapelmester Leif Greibe bearbejdet Mogens Dams oprindelige tekst til en mere nutidig version med et vist personligt islæt.

Handlingen er et sprudlende drama om bortførelser, statskup, utroskab, rænkespil og sågar den spanske inkvisition – altsammen uden at det nogensinde bliver rigtigt farligt. Skt. Cæcilia-klostret nær Napoli har navnedag, og skal i den anledning afholde en koncert (Skt. Cæcilia er musikkens skytshelgen). Det er lykkedes at få den berømte og feterede operastjerne Farinelli til at synge et af de to solopartier i den Cæcilia messe, der skal opføres ved koncerten. Det andet soloparti synges af Inez – også kaldet Preciosa – som er nonne i klostret. Farinelli betages straks af den smukke Preciosa, og flirter med hende under koncerten, som imidlertid afbrydes af et sørøverangreb. Sørøverne bortfører Preciosa, der på grund af sin rolle som den hellige Cæcilia er behængt med smykker. Farinelli forsøger at redde hende og bliver også taget med af sørøverne.
På sørøverskibet skal Farinelli gå planken ud, men da han som sit sidste ønske synger en sang for Preciosa, bliver sørøverne under ledelse af deres kaptajn Domingo så grebne af hans stemme, at de ikke vil lade ham dø. Sørøverne viser sig at være gamle operasangere, og Preciosa og Farinelli – som fra da af danner par – går straks i ledtog med Domingo. Efter mange genvordigheder – hvor de blandt andet over hals og hoved må flygte fra politiet i Sevilla – havner de som gadesangere i Madrid, hvor statsministeren Don Gil Perez deltager i en konspiration for at afsætte den syge konge. Kongen er mest af alt syg på grund af Gil Perez’ medicinering af ham, og da Farinelli ret hurtigt bliver hans foretrukne sanger, forbedres hans helbred hurtigt under påvirkningen af Farinellis smukke sang. Statsministeren – som i øvrigt er Preciosas onkel – konspirerer derfor mod Farinelli, som med snedighed, en flirt med selveste dronningen og ikke mindst sin prægtige stemme til sidst får genoprettet kongens selvtillid og kongeparrets kærlighed.
Alt ender godt – Preciosa og Farinelli får hinanden, og selv den pensionerede operasanger og tidligere sørøver Domingo finder sit livs kærlighed i den livlige sigøjnerpige Carmencita. Forestillingen slutter med folkets hyldest til kongen.

Medvirkende:

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

FARINELLI  Niels Jørgen Riis

DOMINGO   Guido Paevatalu

PRECIOSA   Camilla Illeborg

CARMENCITA/MARIA THERESIA  Signe Asmussen

FERDINAND D. 6.   Mogens Gert Hansen

DON GIL PEREZ   Teit Kanstrup

DON STEFANO  Torleif Steinstø

MADRE CLEMENTINA   Emma Oemann

ROSITA   Camilla Button

VAGT   Hans Lawaetz

Musikere fra Det Kongelige Kapel

Billetpriser & Medlemsfordele

Et medlemskontingent i Nyborg Teaterforening koster 60,00 kr. pr. år.
Som medlem køber man abonnement på alle 4 forestillinger, og sparer 50 kr. pr. forestilling.

Nyborg Teaterforening tager gerne imod nye medlemmer / abonnenter, og har du lyst til at være med, kan du gøre følgende:

Skriv til sekretær Jesper Hee Andersen på nyborgteaterforening@gmail.com
Så kan vi sammen finde ud af dit ønske om plads osv.

Bestil Billetter

Hvis du ikke er medlem af Nyborg Teaterforening, kan du købe billetter i løssalg på
www.billetten.dk
eller Visit Nyborg, Torvet 2 B, tlf. 63 33 80 90

 

 

Back To Top