skip to Main Content

Danner – en grevinde af folket
Opføres på Slotsmøllen

Køb billet

DANNER – en grevinde af folket

Bemærk: Arrangementet starter i Slotsmøllens cafe med et lille glas (inclusive i prisen), hvor vi tilbringer en halv time i selskab med Nyborg-foredragsholderen Aksel Andersen, der beretter om livet i Nyborg på Grevinde Danners tid. Derefter er der 1630 forestilling i salen (80 minutter uden pause).

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

På & bag scenen

Medvirkende: Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad + Marie Louise von Bülow & Karen Guastavino Duelund
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker: Line Mørkeby
Komponist: Marie Louise von Bülow
Scenograf: Johanne Eggert
Koreograf: Jannik Elkær
Kreativ producent: Christine Worre Kann
Idé & koncept: Det Flydende Teater

                                                     Billetbestilling: www.billetten.dk

 

                                                  eller Visit Nyborg tlf. 63 33 80 90

Back To Top